Location : Town in town,Bangkok,Thailand

Client : V-CAN Group

Area : 1,321 sq.m.

Project Year : 2015

The V-OFFICE project is an office building renovation project. The old building structure that was used as the editing studio and office will be minimally improved.  The building’s exterior design pays attention to the elements and proportions to be used for decorating the building facade to create an image of a new building and uniqueness of the building to be memorable.

01.EXSITING03

EXISTING BUILDING

01.EXSITING01

EXISTING BUILDING

 

 

 

 

 

 

Building exterior facade design development will be using V-shaped corners stretching out with new arrangement as the new elements with appropriate placement and proportion to the original building. The original building materials will still be used on some part. The elements arrangement on the new building walls will be done with regard to the consistency of the old building material. It also takes into account the direction of sunlight so it can be used most valuably but not too much. The use of materials that are light, can be molded easily, and easy to maintain will make the building seem quaint and more interesting

Interior decoration will focus on polished concrete flooring to make it easier to maintain and modify for various applications. Minimum disturbance to the building structure, exposing the pipeline system, electrical system and air conditioning,most decoration will be done with steel frame, steel grating, black aluminum frame

Untitled_Panorama4aUntitled_Panorama1 DSC_0167a copyฟUntitled_HDR2

 

 

 

 

 

Untitled_HDR8DSC_0008

DSC_0011

Untitled_Panoramas

 

 

 

 

 

DSC01646.1DSC01648.1DSC01633.1

 

 

 

 

 

โครงการ V-OFFICE เป็นโครงการปรับปรุงอาคารเป็นอาคารสำนักงาน อาคารเก่าเคยใช้เป็น studio ตัดต่อ และสำนักงาน การปรับปรุงเปลี่ยนแปลงโครงสร้างเดิมให้น้อยที่สุด การออกแบบภายนอกอาคารจึงคิดถึงองค์ประกอบและสัดส่วนที่นำเข้ามาใช้ตกแต่งFacade ของอาคารเพื่อให้เกิดมุมมองของอาคารใหม่  และมีเอกลักษณ์ของอาคารที่น่าจดจำ

การพัฒนาแบบภายนอก Facade อาคาร การออกแบบมีการใช้มุมเป็นลักษณะของตัว V มายืดออกและมาจัดวางเกิดเป็นองค์ประกอบใหม่ ในการจัดวางและแบ่งสัดส่วนให้ดูเหมาะสมกับอาคารเดิม โดยบางส่วนยังคงใช้วัสดุของอาคารเดิม การจัดเรียงองค์ประกอบบนผนังอาคารใหม่คำนึงถึงความสอดคล้องกับวัสดุของอาคารเก่า และยังได้คำนึงถึงการปิดบังทิศทางของแสงแดดให้สามารถใช้แสงที่ส่องเข้าภายในตัวอาคารได้คุ้มค่าที่สุดและไม่เปิดรับแสงมากเกินไป การเลือกใช้วัสดุที่เบาและสามารถขึ้นรูปได้ง่าย และง่ายต่อการดุแลรักษา การใช้องค์ประกอบที่ออกแบบและวัสดุนี้ก็ทำให้อาคารดูน่าแปลกตาและน่าสนใจขึ้น

งานตกแต่งภายใน เน้นการตกแต่งด้วยพื้นคอนกรีตขัดมันเพื่อให้ง่ายต่อการดูแลรักษาและปรับเปลี่ยนการใช้งานได้หลากหลาย การรบกวนโครงสร้างอาคารเดิมให้น้อยที่สุด การเปิดโชว์งานระบบของท่อระบบไฟฟ้าและเครื่องปรับอากาศ งานตกแต่งส่วนใหญ่ใช้โครงเหล็ก ตะแกรงเหล็ก เฟรมอลูมิเนียมสีดำ